خواص درمانی برنج
چلتوک (یا شلتوک) برنج حاوی املاح و عناصر مورد نیاز بدن بوده و خواص درمانی برنج بسیار بوده که مهم ترین آن دارا بودن مجموعه ای از ویتامین های گروه B است که متاسفانه ما آنها را دور می ریزیم، بنابراین کمبودها بایستی به نحو مناسبی برطرف شوند. چلتوک برنج خواص زیادی دارد. نیروی جوانی را تداوم بخشیده و یا به عبارت بهتر پیری دیرتر به سراغ انسان می آید. چلتوک برنج داروی موثری برای تقویت مو است. کسانی که از چلتوک برنج استفاده می کنند، موی سرشان دیرتر سفید شده و دیرتر می ریزد. حتی برخی کارشناسان طب سنتی معتقدند استفاده از چلتوک برنج موی سفید سر را به مرور سیاه می کند. در نظام تغذیه ای ایرانیان بایستی به این مورد توجه بیشتری داده شده و تا حد امکان چلتوک (شلتوک) برنج و سبوس گندم در تغذیه لحاظ شوند. چنانچه برنج به صورت دمپختی و یا در پلوپز مورد استفاده قرار گیرد، تا حدودی ارزش غذایی و خواص درمانی برنج حفظ می شود.
از چلتوک برنج Paddy می توان سوپ درست کرد و یا آب آن را وارد سوپ و آش نمود. برای این کار بهتر است چلتوک (شلتوک) را چند ساعت خیس کرد و چند دقیقه هم حرارت داد و سپس صاف کرده، به عنوان آب اضافی به سوپ، آش و یا غذاهای دیگر افزود. از این طریق در طعم کلی غذا تغییر زیادی حاصل نشده و حتی مزه غذا نیز بهبود می یابد. از آب چلتوک برنج می توان برای شستشوی سر جهت تقویت مو و جلوگیری از سفید شدن و ریزش مو استفاده نمود. برنج برای افراد مبتلا به پرفشاری خون نیز مفید است.
همچنین در طب سنتی، برنج Rice برای رفع اسهال Diarrhea و بیماران با اختلالات کبدی و رفع زخم های معده و روده توصیه شده است.